Als recent BABS lees ik enorm veel over het huwelijk. De dag, de ceremonie, de etiketten en de cultuur van een ceremonie. Ieder boek of artikel geeft mij nieuwe inzichten, weetjes en feitenkennis.

Zaken die niet iedereen kent, of vanaf weet. Mijn ceremoniën staan altijd bol van de humor, de lach en soms een traan. Iedere ceremonie is anders en op maat geschreven. Toch is het daarbij leuk je te houden aan etiketten of afspraken zoals ze ooit in de grondwet zijn vastgelegd.

Het is iedere keer weer een lach wanneer je het bruidspaar en aanwezigen confronteert met absurde regels en etiketten. Tweewekelijks zal ik op deze site onder het kopje; Wist u Dat, u op de hoogte stellen van deze zaken die ik tegenkom.

In deze eerste Wist u Dat, neem ik u graag mee naar de duur van een ceremonie. Hoe lang mag of moet deze nu feitelijk duren? Inmiddels is dat vrij aan de ambtenaar. Vroeger golden daar zeer strenge regels voor. Een huwelijk zonder kerkelijke inzegening mocht maximaal 15 minuten duren. Bij een kerkelijke inzegening, na de huwelijksplechtigheid, moest de ceremonie na zeven minuten worden beëindigd………Ben blij dat ik vandaag de dag als ambtenaar aan de slag ben.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse