Het trouwseizoen zit er officieel op. Niet dat je na september niet meer kunt of mag trouwen, de grote hoos is dan wel geweest. Wat rest zijn de bruiloften in Kerstsfeer en in sommige gevallen ook met Oud en Nieuw. Voor mij zit het er op en heb ik over 2019 de laatste huwelijken gesloten.

Het was wederom een mooi jaar. Dankbaarheid, emoties, gevoelens en ook zeker het woord humor mag niet ontbreken. Veel lokaties gezien. Veel bandjes gehoord, met fotograven gewerkt, tranen van geluk gezien, prachtige referenties mogen ontvangen, mijn honderdste huwelijk mogen sluiten en natuurlijk ook alle ellende van de gemeentelijke instanties met verbazing gade mogen slaan. Het mooie daarin is, is dat dit probleem en ergernis zich over het gehele land verspreid. Of we nu trouwen in Almelo, of we trouwen in Den Haag, er was altijd wel wat met de gemeente. Nu is het niet zo chique om eenzijdig iets te vinden in een column en deze te plaatsen. Dat is geen hoor en wederhoor toepassen. Door het even aan te stippen en te benoemen is het wat mij betreft wel afgedaan. Wel nog een vriendelijk verzoek aan al die gemeenten; Maak er nu eens werk van. Het is allemaal niet zo heel moeilijk. En natuurlijk hebben jullie een vast protocol. Maar in veel gevallen is dat protocol niet meer van deze tijd en staat het woordje service er niet in genoemd. Daarbij heb ik echt onderbouwd het idee dat niet iedereen die werkzaamheden verricht binnen de gemeente voor bruiloften, deze altijd even serieus neemt ofwel zichzelf of collega’s niet controleert.
Trouwboekjes die ondersteboven zijn gebonden, namen van kinderen die niet kloppen op een akte, kinderen die vergeten worden op een akte, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Het verbaasd mij en ik ben van mening dat het niet nodig is. Zeker niet wanneer ik de tarieven hoor die vandaag dag gerekend worden door de gemeenten. Dan mag je best service verwachten. Laat duidelijk zijn dat dit niet voor alle gemeenten gelden. Ook dit seizoen heb ik weer enorm veel lol gehad met de bodes van dienst.

In sommige gemeente kan ik mij met de tarieven die men hanteert heel goed voorstellen dat bruidsparen trouwen op maandagochtend tegen kosten nul!

Voor volgens jaar staan er inmiddels een recordaantal bruiloften in de agenda. Nu al mag ik er 12 in aantal bijschrijven. En dat went nooit.

Volgend jaar is het weer een jaar met mooie data. Wat te denken van 02-02-2020 of 20-02-2020. De laatste datum is reeds geboekt, de eerste is nog vrij.

Alle bruidsparen bedank ik nogmaals voor het vertrouwen in mij. Het was bijzonder, het was zo leuk om te doen en gaf mij zoveel energie. Inmiddels zijn we de 100 huwelijken ruimschoots gepasseerd. Veel van mijn verhalen zullen straks de revue passeren in het boek dat ik aan het schrijven ben. Wees gerust, ik zal nimmer de echte namen van mijn bruidsparen gebruiken. Daarvoor zijn ze mij allemaal te dierbaar.

Het boek Jeroen Smits – De eerste Helft, zal eind 2019 of begin 2020 uitkomen. Hou de site in de gaten.

Tot snel,

Trouwambtenaar, Jeroen Smits 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse