Niet één bruiloft is hetzelfde, zo bleek ook dit lopende seizoen. De gasten maken uiteindelijk de ceremonie. Zij moeten begrijpen wat ik vertel en of ze die anekdotes nog kennen en weten is de vraag. Vaak komt een lach dan ook wat later op gang. Men denkt na over wat ik vertel en een paar minuten later is daar dan ineens het gegeven van herkenning.

Tijdens de voorgesprekken met de bruidsparen is dat ook een prachtig gegeven. Het doornemen en opbouwen van de ceremonie maakt dat de dame en heer terug in de tijd moeten. Wij mannen denken het vaak bij het juiste eind te hebben, maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. Wanneer het gaat om jaartallen zijn het de dames die het echt bijna altijd bij het juiste eind hebben. De aanzoeken zijn ook een dankbaar punt om te bespreken. Wat zijn wij mannen daar slecht in. Niet allemaal, maar veel wel. Geen ring, niet op de knieën, vader en of moeder niet gevraagd om de hand van en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Getuigen is en zijn ook bijzonder. De trotsheid in de ogen van sommigen is fantastisch om te zien. Zo is het seizoen nog niet voorbij, maar zijn er al veel hoogtepunten geweest die niet op een hand te tellen zijn. Het is nog steeds het leukste om te doen van alles wat ik mag doen.

Van mij mag het trouwseizoen 12 maanden per jaar duren!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse