Veel van mijn blogs gaan vaak over gebeurtenissen die ik meemaak als trouwambtenaar. In sommige gevallen ook om te lachen, of juist om over na te denken!
De inhoud van deze blog is er een waarover ik toch wel getwijfeld heb. Hoe gaat een bezoeker van deze website dit lezen? Als arrogant, als pedant of misschien zelfs wel ongepast. Toch is de kop een veel terugkerend fenomeen en iets waar ik helaas mee te maken krijg.

Drie jaar geleden liep een grapje volledig uit de hand en was ik ineens trouwambtenaar. Iets wat zo ontzettend leuk is om te doen. Alleen al de dankbaarheid die blijkt na afloop van een ceremonie is iets wat niet in geld uit te drukken is. De referenties en de vriendschappen die ontstaan maken het trouwambtenaar zijn tot iets unieks!

Ik schrijf deze blog dan ook met een waarschuwend, maar vriendelijke, toon. De afgelopen periode heb ik meermaals bruidsparen teleur moeten stellen. Door de andere werkzaamheden die mijn tijd vragen heb ik besloten maximaal twaalf bruiloften te willen aannemen. Laat duidelijk zijn dat ik geen voorkeur maak in locatie, stellen en of andere zaken. Gewoon middels het principe; wie het eerst komt, wie het eerst maalt….

Begin dus tijdig met het inwinnen van informatie. Plan een eerste vrijblijvende afspraak en plaats een optie. Voor het trouwseizoen 2017 staan er inmiddels reeds zes definitief in de agenda. Dat maakt dat dus nu al 50% van mijn agenda is geboekt en als bezet betiteld staat. Twaalf omdat het geen fabriek moet zijn. Juist dat wat gemeenten over het algemeen nalaten, wil ik juist wel bieden. Een ceremonie die op maat wordt geschreven over het bruidspaar dat elkaar het ja-woord wenst te geven. Tijden, dagen en locaties hebben dus geen enkele invloed op mijn bezetting. Zo ook het gage niet. Dat laatste is namelijk een vastgesteld gegeven, niets of niemand heeft hierop invloed!

Uiteraard wens ik iedereen heel veel succes met de voorbereidingen op het mogelijk komende huwelijksfeest. Maar vergeet niet bij interesse spoedig contact op te nemen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse