De afgelopen periode is een enorme drukke periode geweest met aanvragen en oriënterende gesprekken met mogelijke opdrachtgevers en bruidsparen. Vorig jaar mocht ik 18 koppels in de echt aan elkaar verbinden, dit seizoen gaan we dat getal overtreffen. Iets wat als grapje is begonnen, krijgt daardoor ineens een andere lading. De inhoud en het gevoel blijven onveranderd. Het is zo leuk om dit werk te mogen doen. Dankbaar, emotioneel, betrokken, liefdevol en toch ook wel het gevoel van verantwoordelijkheid. Je trouwt maar een keer, gaat helaas niet altijd op, maar dat moment van de ceremonie, is het moment waarop men wel elkaars eeuwige trouw belooft!

Veel bruidsparen maken veel werk van de dag. Het diner, de locatie, entertainment en huwelijksreis. Uiteraard allemaal zaken die je moet regelen en die moeten kloppen. De ceremonie wordt nog te vaak gezien als iets van verplicht nummertje. Dat verbaast mij. Linksom, rechtsom, zonder ceremonie geen feest, geen huwelijk en geen taart!
In het verleden heb ik heel veel ceremoniën gezien waarbij er gerefereerd werd aan de geschiedenis van het pand of gebouw. Leuk om te weten dat Napoleon op zijn paard ooit in een ver verleden een bezoek heeft gebracht aan de trouwlocatie van dienst, maar wat voegt het toe? Volgens mij gaat het om hem en haar. Zij die trouwen!

In mijn eerste alinea schrijf ik dat er als bruidspaar gebruik gemaakt kan worden van een service om een oriënterend gesprek met mij kosteloos aan te gaan. Wanneer je service biedt en het werpt vragen op is dat best vreemd. Zoals gesteld bied ik deze service gratis aan. Dat doe ik omdat een klik het belangrijkste ingrediënt is voor succes. Geen klik met het bruidspaar zal ook de ceremonie beïnvloeden en niet het gewenste resultaat geven. Zij moeten mij ok vinden, ik hen.
Zoals gesteld kost dit het bruidspaar niets. Daar krijg je dan positieve vragen over. Vragen als waarom ik dat gratis aanbiedt en waarom men daar dan uiteindelijk geen rekening voor krijgt. Het antwoord lijkt mij duidelijk. Ook de vraag waarom er zoveel verschil zit in de tarieven tussen mij en die van mijn collega trouwambtenaren is een lastige. Ik waardeer mijn collega’s meer dan. Afvallen of pleiten voor mijzelf is iets wat ik niet zal doen. Toch verwacht men een antwoord op deze vraag. Het antwoord is dan ook de kop van deze blog; Het moet voor iedereen leuk blijven!

Ik heb de luxe niet te hoeven leven van deze werkzaamheden. Daarbij vind ik het belangrijk dat iedereen die mij graag als trouwambtenaar wenst te boeken, het ook kan betalen. Zo kom ik op vele verschillende soorten bruiloften. High end op een top locatie, maar zeker ook bij de mensen thuis op maandagochtend!

Past het niet in de agenda dan is dat een reden om de opdracht niet aan te nemen. De klik niet aanwezig, dan moeten we het ook niet willen doen. Maar geld mag nooit een reden zijn!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse