Het was een bijzonder seizoen ook voor mij als BABS. Dubbel ook wel. Nog niet eerder was de weerstand vanuit gemeenten zo groot als dit seizoen. Veel gemeenten begrijpen dan ook niet dat zij nimmer de aanstelling van een gast BABS in de weg mogen staan. In het Burgerwetboek staat immers dat we vrije keus hebben en het belang van een huwelijk moeten dienen. Een van mijn bruidsparen ging in verzet tegen het niet aanstellen van mij als BABS. Met succes. De burgemeester van Tilburg besloot het niet tot een kort geding te laten komen en stelde mij alsnog aan. Jammer dat het op deze manier moest, maar goed te weten dat het juridisch dus niet mogelijk is als gemeente een aanstelling te weigeren.

Het was ook een bijzonder jaar gezien mijn privé situatie. Zelf in scheiding liggend op zaterdagen, vrijdagen en soms donderdagen huwelijken sluiten maakt het dubbel. Emotioneel ook. Huwelijken raken mij altijd. Op welke manier dan ook! Deze afgelopen periode kwamen die momenten van emotie dubbel aan. Gelukkig heeft niemand daar ooit iets van kunnen merken en of heeft iemand daar iets van gezien. Het waren momenten die ik zelf een plekje heb gegeven en waaraan ik ook in dat proces onbewust toch veel heb gehad.

Het waren mooie toespraken van vrienden, ouders en getuigen. Ik heb fantastische locaties gezien, prachtige muziek mogen beluisteren en altijd weer genoten van het geluk in de ogen van de bruidsparen.

Voor volgend jaar lopen de aanvragen alweer binnen. Mij gaat u niet zien op beurzen en congressen. Niet zonder reden heb ik daar een enorme antipathie tegen. Mijn collega Miriam is er wel te vinden. De tarieven moeten we aanscherpen en bijstellen. De tijd en energie die in het sluiten van een huwelijk gaat is enorm. Tijd is uiteindelijk geld zoals kwaliteit dat ook is. Heb daar begrip voor!

Uiteraard is eenieder geheel vrijblijvend welkom op kantoor voor een eerste kennismaking. Kost niets, maar vertelt een hoop op basis van gevoel, mogelijkheden en zelfs ook kansen!

Mooie feestdagen, een geweldige jaarwisseling hoe gek dat ook mogen klinken. Maar over slechts 10 weken zit 2017 er op!

Tot in 2018!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse