Wellicht heeft u mijn eerste column op deze site reeds gelezen? Wellicht ook niet. Ik moet u zeggen: het is geweldig.

Geweldig om BABS te zijn. Vaak hoor je mensen zeggen “dat had ik tien jaar eerder moeten doen.” Dat klopt. Wat een spijt heb ik dat ik niet eerder de Toga als kledingstuk heb gevonden. De Toga voor een trouwambtenaar wel te verstaan. Niet de Toga van en voor de advocatuur. Voor je het weet eindig je bij RTL Boulevard naast Albert Verlinde…

Die Toga is nog wel een verhaal. Die kun je dus zelf samenstellen. Een soort van IKEA kast met opties. Biesjes, fluweel en ook je naam mag en kan verwerkt worden. Daar mijn moeder mij heeft geleerd dat wat je doet, je goed moet doen, kon ik het niet laten om ook mijn naam in de Toga te laten verwerken. Ietwat narcistisch, maar toch. Ik ben er trots op. In de binnenkant is het dan ook met goud garen geborduurd. Nu heeft u geen boodschap aan deze mededeling, maar toch zit daar een verhaal in.In eerste instantie wist ik niet dat er per letter betaald moest worden bij het borduren van de naam in de Toga. Dat zijn zaken die ik altijd pas later ontdek. Gelukkig heet ik Jeroen Smits en niet…  u begrijpt wat ik bedoel. In eerste instantie was ik dus niet zo heel erg blij met mijn eigen naam. Is toch een aardig bedrag, 10 Euro per letter.  In tweede instantie was en ben ik enorm blij dat ik het heb laten doen. Het heeft mij een Toga bespaard. Sinds april van dit jaar ben ik als BABS actief. Zoals ik al heb geschreven: geweldig. Er is echt niets leukers. Ik hou van het theater, ik hou van de televisie, maar dit is zo leuk. Een ceremonie op maat voor een bruidspaar dat je het vertrouwen geeft er iets moois van te maken. Trouwen 2.0 werden mijn ceremonies al genoemd. Het mooiste wat ons is overkomen, staat geschreven in een van mijn referenties. Daar doe je het voor, gelooft u mij. Niets is mooier dan een gemeend en warm applaus.Ik had al bruiloften op het strand, bij mensen thuis, in een kerk, een kasteel en in menig stadhuis. Uiteraard sleep je daar dan iedere keer de Toga mee naartoe. Dat is een gevecht op zich. Zwaar, lang, onhandig te tillen en geen hoes voor te vinden….. Met de Toga in de hand is het een hele tour je auto open te krijgen. Openklikken met de sleutel gaat nog wel, maar dan de portier openen. De Toga verdwijnt dan vaak op het dak van de auto waarnaar de portieren geopend kunnen worden. Toga erin, teksten op de achterbank en rijden maar. Totdat je dus de Toga op het dak plaatst van je auto en vergeet deze op de achterbank te leggen. Dan heb je dus een probleem.

U kunt het zelf wel invullen. Ook mij is dat dus overkomen. Geluk bij een ongeluk, de naam staat in de Toga. Eerlijke mensen bestaan ook nog. Nogmaals bedankt meneer van Drimmelen uit Eerbeek! Dankzij uw oprechte zoektocht naar mijn persoontje en het ietwat narcistische gedrag van mezelf, heb ik geen nieuwe Toga hoeven kopen.
Met Toga dus wellicht jullie trouwambtenaar. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Veel succes met de voorbereiding op jullie mogelijke huwelijk. Let wel: trouwen doe je bij voorkeur maar één keer. Jullie ceremonie dus ook. Maak er iets speciaals van….

Jeroen Smits

Geïnteresseerde bruidsparen kunnen contact opnemen met Ambitious op +31(0)182 58 69 31 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Boeker van entertainment Ambitious verzorgt exclusief de boekingen van Jeroen Smits als trouwambtenaar.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse